Penat Ja Aku Beria Untuk Kelas Bi Tadi

Assalamualaikum...

Apa penat2 bagai ni ha? Hmm..mcm ni, td aku ada kls public speaking. Sbnqnya hari ni kena present persuasive speech. Lecturer aku kata nk habehkan semua group sekaligus. Maka, aku pon ngan tekun usahanya membuat persediaan sejak dari kemarin lg. Maklum la kn..sblm nk sampaikan speech kena la prepare prepare prepare!! Tu la yg aku baca dlm buku public speaking.hehehe. Tp, awat nmpk mcm aku prepare last minute ja ni? Hal ni gara2 minggu lps merupakan minggu yg padat ngan test kedua. Bayangkan la aku sampai 2 kali demam dlm seminggu sbb study punya pasai.

Kalau semua test tu ada selang sehari dua tak pa la. Ni berderet tak dak selang2 dh. Ya rabbi..penat gila dok mentelaah. Lps 1 subjek, subjek len pulak muncul. Haihh..mmg hebat la penangan test2 minggu lps. That's why la aku tak sempat prepare speech aku awai2.huhuhu. *byk alasan sungguh pompuan ni* Yg bestnya, aku beria practice speech bagai. Dh tu siap pakai baju kurung cantek2 lg semata-mata utk kls public speaking ni. Dh sampai group 4, aku pon makin gelabah ketaq lutut la sbb lps group ni, group aku pulak. Last2 lecturer aku ckp group2 seterusnya sambung esok sbb dia nk p rehat dulu, kul 2 ptg ada lg kls len yg akan present.

Coi..tu yg aku kata penat ja aku beria utk kls bi td! To be continued la pulak..dh la group aku yg start dulu esok, mmg adrenalin aku melebih-lebih la. Habeh parkinson aku 1 badan esok.wuwuwu. Nk dikatakan menyirap tak menyirap td, esok jugak ada test kedua public speaking. Wallaweh..aku mmg suka mcm ni!! Kena baca utk test, kena practice utk public speaking lg. Apa nk buat, dh naseb badan... Tidoq lmbt lg la nmpk gayanya mlm ni. Dh berapa hari aku dok tidoq lmbt. Pehtu bgn awai sbb ada lg kls yg tak habeh walaupun minggu dpn dh start final exam. Kdg2 rasa mcm di awang-awangan ja kt kls.hohoho.

*Aku nk study utk final exam pon tak sempat lg tau. Bkn tu ja. Baju yg dlm baldi pon tak basuh lg. Dh berapa hari aku dok kata nk basuh baju. Tu pon tak berlaku jugak.huahuahua.*

2 comments:

  1. macam sama jaaa...hahaha kesibukan yg sma berlaku skank...

    ReplyDelete